Hari ::   Masa ::   

 Buku Pelawat
Diharapkan agar anda mengisi buku pelawat ini untuk memberikan sebarang pandangan dan cadangan mengenai laman web ini. Sila Klik Sini

 

 


Logo Persatuan

Huraian Mengenai logo Persatuan


Logo Pertubuhan ini adalah berbentuk satu bulatan besar yang berwarna biru, manakala di dalamnya terdapat satu bulatan kecil yang juga biru. Manakala perkataan Persatuan Pesara Kerajaan Negeri Sabah yang berwarna merah tertera diruang berwarna kuning antara kedua-dua bulatan tersebut. Di dalam bulatan kecil itu terdapat satu rajah tiga segi yang berwarna hijau dan berlatarbelakangkan Gunung Kinabalu yang berwarna biru. Di dalam rajah tiga segi tertera sebuah obor yang berwarna merah serta satu lagi bulatan kecil yang berwarna biru yang mengelilingi bahagian bawah obor.

 


Keterangan Mengenai Logo

  • Ruang diantara bulatan besar dan kecil yang berwarna kuning melambangkan keadilan Pertubuhan
  • Gunung Kinabalu yang berwarna biru ialah lambang Negeri Sabah.
  • Rajah hijau yang bersegi tiga melambangkan hak-hak persamaan ahli Pertubuhan.
  • Obor merah melambangkan kenangan jasa pesara-pesara Negeri Sabah dan pencapaian mereka dalam perkhidmatan pada masa lalu. 

 

Copyright © 2007 Persatuan Pesara Kerajaan Negeri Sabah

 

PENAFIAN

Persatuan Pesara Kerajaan Negeri Sabah adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini.

 

Best view at 1024x768 with Internet Explorer